Om haven

Solgårdsparkens Botaniske Have er en del af selve Solgårdsparken, som er en offentlig park i Stevns Kommune. Parken ligger ved Køge Bugt i Strøby Egede, og er anlagt i begyndelsen af 1900-tallet. Anlæggelsen af selve den botaniske have blev begyndt i efteråret 2004.Solgårdsparkens Botaniske Have er en samling af planter fra mange forskellige steder i verden. Formålet er at havens gæster kan opleve og nyde en del af naturens store mangfoldighed.

Siden havens begyndelse er der udplantet hundreder af arter og sorter. Planterne er indkøbt fra nær og fjern, ligesom plantesamlere har foræret specielle og usædvanlige planter til haven. I beplantningen er der lagt vægt på at fremdyrke eksotiske planter, som ikke helt almindelige i danske haver. Det særlige udvalg af planter har resulteret i en have, som året rundt byder på spændende blomster- og bladformer, uanset årstiden.

Solgårdsparkens Støtteforening

Det er medlemmer af Solgårdsparkens Støtteforening, der anlægger den lille botaniske have, som ligger i et hjørne af den store park. Denne forening har til formål at vedligeholde og udvikle hele parken. Foreningen står for en lang række aktiviteter og musikarrangementer i parken.

Du er velkommen til at deltage

Haven drives af frivillige, som mødes hver onsdag. Der er brug for flere frivillige. I haven er der altid noget, der kan gøres. Alle kan deltage efter lyst og evne. Det er frit op til den enkelte, hvilke arbejdsopgaver man har lyst til at arbejde med, og hvor ofte. Arbejdet er hver onsdag fra 9-12. Herefter er der fælles frokost. Ved indmeldelse i Solgårdsparkens Støtteforening kan man deltage i onsdagsholdets arbejde i den botaniske have, og i Solgårdsparken i øvrigt. Det koster 100 kr. om året at være medlem. For nærmere information kan man kontakte Solgårdsparkens Støtteforening på tlf. 30 66 75 45 (kl. 17-19)

Om denne hjemmeside

Tak til Nordea-fonden, som har støttet oprettelsen af denne hjemmeside.